Horeca Federatie Brussel Nieuws Be Horeca 3 nieuwe voedingsadressen in Brussel
Be Horeca

3 nieuwe voedingsadressen in Brussel

Brussel publiceert regelmatig nieuwe eetconcepten of adressen die ook in andere gebieden te vinden zijn. Je kunt ook het volgende testen.

Door Vanille Dujardin als Camille Vernin

Le Strof: volkse kliek

De eigenaar van Le Strof slaagde erin om een restaurant dat al jarenlang leegstond te transformeren tot een typisch Brusselse plek. Het etablissement ligt op de hoek van de Marollen en de Zavel, wat leidde tot een onweerstaanbare mix van beide buurten in pure cabaretsfeer, met roodfluwelen gordijnen op alle verdiepingen en originele tafellampen.

Le Strof
Le Strof

Cabarets zijn typische plaatsen waar vroeger alle bevolkingsgroepen samenkwamen.

Le Strof

Eigenaar Jean-Pierre komt in feite uit de wereld van de financiën en de muziek; hij had nooit gedacht dat hij zou stappen en de horeca. Le Strof is de nieuwe concertzaal van hem met een uitstekende bar en professionele shows. Je zult versteld staan van het aanbod, van de kioskbar tot de elegante muren van de Marollen in combinatie met de prachtige omgeving van de Zavel, en natuurlijk de beste toiletartikelen. Alles is verenigd.

Origineel tot de toiletten toe

"We doen alles voor 200%"aldus de eigenaar. "De live muziek wordt niet alleen van bovenaf uitgezonden, maar wordt ook live gestreamd via de Facebookpagina van Le Strof. We hebben vier camera's en een videocamera, evenals licht- en geluidssystemen. Alles is op professioneel niveau. Het is alsof je in een filmstudio bent, waar we films maken vanaf het land."

Le Strof

Le Strof maakte ook een showcase waarin zangeres Lio het best geproduceerde talent ter plaatse laat ontdekken.

"Het doel van deze tour is muziek. Ik had echter graag een beetje animatie overdag gezien, en dan was er veel lawaai op het podium. Het is een eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11" vertelt hij. "Op het plein tussen de Twin Towers stonden schaakborden waar iedereen kon komen schaken, rijk en arm. Alles klopt hier en niets wordt aan het toeval overgelaten."

Le Strof, Rollebeekstraat 1 - 1000 Brussel

 

Vlees30, vlees & lekkere wijn

Een lekker stuk vlees met een goed glas wijn; dat is het menu van Meat30, een nieuw restaurant in Schaarbeek. Sevan, al twintig jaar ondernemer, en Arsen, die debuteert in het vak, sloegen de handen in elkaar om het leegstaande etablissement nieuw leven in te blazen.

Vlees30

Vlees30

"Het was de schepen van Handel die ons is komen opzoeken", aldus Sevan die zich toelegt op het zoeken naar leegstaande etablissementen om ze een nieuwe bestemming te geven. "Ik doe dit al een tijdje, maar dit is de eerste keer dat Arsen samen met mij in een project stapt", legt hij uit."Het was de perfecte gelegenheid om mijn eerste stappen als ondernemer te zetten"zegt Arsen. Het duo kon een nieuw concept creëren met de perfecte combinatie van kleuren en kleuren.

De wereld rond in één bord

Bij Meat30 serveren beide vennoten meer dan 60 wijnen uit acht verschillende landen. "Het lijkt een beetje op de wereldkeuken, maar dan uitsluitend met vlees en wijn"besluit Arsen. "In het menu vind je een aantal interessante elementen met betrekking tot de lay-out, indeling en bediening."

Vlees30

De inrichting die beide kompanen bedachten, weerspiegelt trouwens de stad. "We hebben de nadruk gelegd op de Louis Bertrandlaan, een bekende as in Brussel"vertelt Sevan. "We hebben ons eigen werk te doen."Aan de overkant van Meat30 ligt de Brunch Corner dat ook gerund wordt door Sevan en zijn gasten meeneemt voor een reis doorheen al het lekkers dat de wereld te bieden heeft tijdens de brunch.

Meat30, Louis Bertrandlaan 51 - 1030 Schaarbeek

 

Tataars: tartaar & cocktails

Benjamin Homsy heeft met zijn restaurant het recht op wijn op de kaart gezet: een menu op bestelling in al zijn vormen: wijn, eend, schroef, groenten... een restaurant in een nieuwe jasmijn, met een explosie van rookkanalen voor een tongstrelende reis.

Bezoekers volgen de inspiratie van chef Luca Termine - die eerder werkte bij Le Comptoir des Galeries, maar ook bij Kamo. Tot de hoofdgerechten behoren telline met guanciale, gekonfijte citroen en room op, maar ook okra tempura met ranchsaus. Naast de klassieke 'American cuisine' kun je ook kiezen voor een nieuwe versie. Je kunt kiezen uit een reeks smakelijke gerechten zoals tataki van eend, tartaar van inktvis met dashibouillon en geroosterde Japanse aubergines... of de vegetarische versie met hardgekookt ei geserveerd in tartaarstijl, met gegrilde andijvie en citroenpolenta. De grote originaliteit van het concept ligt in de combinaties van eten en cocktails, die worden geproefd door mixoloog Edouard Boels (The Cocktails Club).

Maar waarom tartaar?"Ik studeerde aan Solvay en heb nu een uitstekende carrière bij Deloitte, maar ik had het gevoel dat ik er niets aan zou kunnen doen. Een vriend van me had een Belgisch restaurant en ik wilde een concept creëren voor een typisch Belgisch restaurant: filet américain, maar ook met veel andere dingen, zoals koken met ander fruit en groenten."Benjamin Homsy.

Het interieurontwerp is het werk van architect Daphne Meeus, die ook de Bao Bang Bang in haar eentje ontwierp en de enorme bar in het midden van de straat integreerde om de straat, de ene kant van de straat, naar buiten te brengen. De muren wisselen baksteen en grote tegels af, de vloer doet hetzelfde met pleisterwerk en marmer. Het is een heerlijke en mooie plek. Je kunt er nog steeds genieten.

TataarsWaterleidingstraat 155 - 1050 Elsene

Mobiele versie afsluiten