Federatie Horeca Brussel Nieuws Be Horeca Be-Success-Stories: Old Boy, Lil Boy & Rambo, de eerste mijlpalen in een groot avontuur
Be Horeca

Be-Success-Stories: Old Boy, Lil Boy & Rambo, de eerste mijlpalen in een groot avontuur

Old Boy, Lil Boy & Rambo, de eerste mijlpalen in een groot avontuur

 

 

 

Old Boy is de titel van een beroemde Koreaanse thriller, maar het is ook de naam van het eerste restaurant dat twee jonge ondernemers, John Prigogine en Xavier Chen, openden in 2018. Het succes van hun Aziatische restaurantbar inspireerde het duo om het avontuur voort te zetten met de opening van drie Rambo smash Burgers.

Van Françoise Bouzin 

Old Boy, dat in de Kasteleinswijk ligt, bleek meteen een schot in de roos. Dat instant succes heeft beslist te maken met de originaliteit van het concept en de kwaliteit van de keuken die streetfood en bistronomie combineert.

Old Boy, Lil Boy & Rambo, de eerste mijlpalen in een groot avontuurJohn werkte twee jaar als handelsingenieur bij Solvay voordat hij bij Sony Pictures aan de slag ging. Hij was echter snel uitgekeken op zijn baan en besloot iets te gaan doen met zijn levenslange passie voor het ontdekken van restaurants - iets waar hij bijzonder goed in bleek, aangezien hij mettertijd een wandelende gids met lekkere adresjes werd voor zijn vrienden. Xavier, die een bekende notaris en een professionele handelaar is, is ook van plan om zijn eigen restaurant te openen.

En daarom heeft het duo een businessplan opgesteld voor een uniek en origineel Aziatisch restaurant. Naast een echte Euraziatische zaak, bieden ze ook een assortiment gerechten waar iedereen van kan genieten, met een mix van authentieke Aziatische gerechten, een geraffineerd decor en een feestelijke keuken...

Old Boy opende zijn deuren in 2018. Het draaide meteen om gedeeld eten, lokale producten maar met een Aziatische twist, een open keuken, een toog waar gasten de vaardigheden van de chefs kunnen observeren en een ontspannen sfeer. Hoewel reserveren oorspronkelijk niet mogelijk was, pasten de twee partners de openingstijden later aan om een dubbele service mogelijk te maken. "Klanten kwamen heel vroeg, al rond 18u30-19u, om er zeker van te zijn dat ze een tafel zouden hebben. Aan het begin van het jaar was het restaurant nog open, maar op 21 augustus was het halfvol. We hebben ons eigen schema en reserveren op basis van een dubieuze service (18:30 en 21:15)", zegt John Prigogine. "We hebben ook het menu veranderd: tussen de middag is er een à la carte menu en een groot menu. Bij 's Avonds bieden we een groot menu voor 50 euro, met speciale gerechten en flexi-, veggie- en omnivore-opties.

 

Om mee te nemen en een mini 'smash burger' keten

In oktober 2019 openen John en Xavier Lil Boy, een Old Boy-toog met afhaalmaaltijden. Daarna ontwikkelden ze een nieuw project voor een kleine keten van smashburgers. "We wilden als eersten dit Amerikaanse recept naar Brussel importeren. Eind 2019 stelden we het project op punt en eind 2020 stapten we ermee naar de bank. In januari 2021 openen we de eerste Rambo in de Kasteleinsbuurt, met in eerste instantie alleen takeaway. Gezien het succes deden we in mei 2022 een tweede vestiging open in de Sint-Bonifatiusbuurt, gevolgd door Waterloo eind september 2022. Het is een businessmodel dat werkt, met hoge voedselkosten en een lage prijs. De levering is geïntegreerd, waardoor we hoge volumes kunnen halen. Het eten is goed voor 30% van het Rambo-pakket in de Washingtonstraat. Voor die in Sint-Bonifatius is dat percentage nog hoger, gezien de kleine ruimte", aldus John.

Inmiddels is een derde partner bijgekomen en zijn er plannen om in september 2024 een vierde Rambo te openen op het Sint-Katelijneplein. "Parijs is ook een opportuniteit, en waarom geen andere Belgische steden? Rambo is echt een uitstekend model, waardoor je veel meer moet planten, met een zeer nautische technische fiche en personeel dat niet te moeilijk is om mee te werken. Dit in tegenstelling tot Old Boy, waar een chef met een indrukwekkende culinaire achtergrond verantwoordelijk is voor het beheer van de codes van de Aziatische keuken. We kijken ook hoe groepen als Big Mama kunnen samenwerken om ons de best mogelijke strategie te geven", besluit John Prigogine.

Mobiele versie afsluiten