Federatie Horeca Brussel Nieuws Be Horeca Be-News: 5 Brusselse adressen die je dringend moet (her)ontdekken
Be Horeca

Be-News: 5 Brusselse adressen die je dringend moet (her)ontdekken

5 nieuwe concepten die het kapitaal in beweging brengen

 

Van Camille Vernin

Afro Bowl, echt Afrikaanse streetfood

afroschaalToukoul, Le Vieux Mila, Inzia... Brussel had al een aantal bekende en vertrouwde Afrikaanse restaurants, maar nu verwelkomt Docks een concept met een nieuwe kijk op het genre. Het idee achter Afro Bowl komt voort uit het feit dat België geen tekort heeft aan Afrikaans fastfood en daarom meer sushi, hamburgers en pizza's heeft dan welk ander land ook. Er is ook veel plezier te beleven in de Afro Bowl. Op de kaart staan specialiteiten als moambe of pondu uit Congo, yassa uit Senegal of DG uit Kameroen... Alle gerechten werden in een nieuw jasje gestoken en worden gepresenteerd in de vorm van bowls, die snel te bereiden en vooral gemakkelijk te vervoeren zijn. De perfecte manier om nieuwe horizonten te openen of, zoals in het geval van Afrikaans roots en connecties, om gratis voedsel te verstrekken in fastfoodrestaurants.

Waar? Winkelcentrum DOCKS Bruxsel. Lambertmontlaan 1, 1000 Brussel.
Wanneer? Open 7/7, van 12 tot 22u.

afrobowl.be

 

Babam, een breed scala aan gerechten uit de bistronomie

Zorgvuldig en liefdevol bereide gerechten die gestaag pruttelen en hun heerlijke aroma's vrijgeven in afwachting van gedeeld tafelplezier: iedereen herinnert zich vast grootmoeders of -vaders keuken. Dat is de inspiratie achter Babam, een nieuwe voorstelling geproduceerd door Le Jules d'Émilie in Watermaal-Bosvoorde. Thibaut van Outryve laat zijn moeder, zijn Babam, niet de drijvende kracht achter het restaurant zijn. Zijn droom? De sfeer van de grote familiebijeenkomsten uit zijn kindertijd herbeleven en zijn gasten laten delen in zowel troostrijke als verfijnde gerechten. De nieuwe plek ligt op een steenworp van het Terkamerenbos en voelt als een thuis ver van huis. Op het menu staat het eerste wat opvalt de prijs: € 46 voor een driegangenmenu met voorgerecht-hoofdgerecht-dessert. Er is ook een rode fles wijn voor € 32. Het menu spreekt voor zich: mergpijp, mijn omas paté en croûte, ei met gekarameliseerde witloof en witbier, zalmforel, gerijpte ribbiefstuk, risotto van rode biet en oesterzwam... Een nieuwe vaste waarde: simpel, eerlijk en boordevol nostalgie.

Waar? Terkamerenboslaan 25, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Wanneer? Van maandag tot en met vrijdag, van 12 tot 14u en van 19 tot 22u. Het hele weekend geopend.

babam.be

 

 

DaLongYi Hot Pot, de nieuwe Chinese fondue

Dit adresje dat tien jaar geleden zijn deuren opende in Chengdu, China, groeide al snel uit tot een franchiseketen met vestigingen over de hele wereld, van Toronto en New York tot Sydney en Singapore. Sinds enkele jaren is er ook een in Brussel, aan het Sint-Katelijneplein. Gasten krijgen er de kans om de echte smaak van de Sichuan hot pot te ontdekken. Deze Chinese culinaire specialiteit bestaat uit verschillende ingrediënten zoals groenten, kruiden en specerijen in een grote pot bouillon. Het is een interactieve en plezierige ervaring, vol smaak en aroma, dankzij de geroosterde pepers en Sichuan peper. Dit is de perfecte manier om een culinaire tour door Verre Oosten te maken. De sfeer is authentiek dankzij de Chinese inrichting.

Waar? Brandhoutkaai 55, 1000 Brussel
Wanneer? Open elke dag van 12 tot 14u30 en van 18 tot 22u.

dalongyi.be

Rode bes

Het adres opende in januari discreet zijn deuren aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. Dit is een geweldige plek om te bezoeken, maar het grote aantal mensen dat hier komt om het kleine aantal tafeltjes te bezoeken is een teken dat er veel vraag is. De lange ruimte is verrassend groot voor zijn gevel. De cocktails, bereid door Romain, de topmixologist van Ethylo, zijn een echte traktatie. Pink Punch, een gin met een heerlijke rokerige smaak, is een bijzondere toevoeging. Op het eerste gezicht zet het menu uit het klassieke repertoire: geroosterde wortelen, koolrabi, gepocheerd ei, gekonfijte varkenswang, sint-jakobsschelpen... beproefde gerechten die zich onderscheiden door hun vakkundige bereiding. Ken je klassiekers dus, met een speciale vermelding voor de Bouchot mosselen met tomaat, worstvlees en venkel, en de rauwe makreel met combava citrus. Het houten decor is een lustor voor het oog, kortom, dit is ongetwijfeld de nieuwe place-to-be van Schaarbeek.

Waar? Leuvensesteenweg 309
Wanneer? Open van woensdag tot en met zaterdag van 12 tot 14u en van 19 tot 22u.

aalbes.brussels 

 

Batch

From Matinée to Soirée', aldus de strijdkreet van dit nieuwe restaurant dat onlangs openging tegenover het Japanse sterrenrestaurant Kamo. s Ochtends genieten bezoekers er van thee en koffie met vers gebak, 's middags staan er slaatjes en focaccia op de kaart. Vanaf de vroege avond verandert de plek in een wijn- en cocktailbar met low-intervention wijnen, ambachtelijke cocktails, speciale bieren en gedeelde gerechten op basis van lokale en seizoensgebonden producten. Het menu houdt het midden tussen traditioneel Franse gerechten en een moderne twist geïnspireerd door de wereldkeuken. Neem nu de halve kip in eigen nat met botersaus en een verrassende salsa verde. Het ontwerp van de kamer is zeer aantrekkelijk: glazen wanden, bistrostoelen, metalen rekken, allemaal bij kaarslicht.

Waar? Waterloosesteenweg 559, 1050 Elsene
Wanneer? Van woensdag tot en met zondag van 8 tot 23u. Tot middernacht op vrijdag en zaterdag.

partijbrussel.com

Mobiele versie afsluiten