Horeca Federatie Brussel Nieuws Be Horeca Be-Federation : Thomas Kok, Nieuwe bestuurder bij de Federatie Horeca Brussel
Be Horeca

Be-Federation : Thomas Kok, Nieuwe bestuurder bij de Federatie Horeca Brussel

Horeca Federatie Brussel

 

Thomas Kok
Thomas Kok

Thomas is letter voor letter begonnen in de horeca en is daarna in het restaurant van zijn vader gaan werken. Op de cover van de federatie kon hij zijn deskundigheid tonen. Zijn carrière is berucht geweest.

Tijdens zijn journalistieke studies aan de ULB werkte hij enkele jaren in de sector en in 2008 opende hij Café Maison du Peuple in Sint-Gillis. In 2011 werkte hij samen met andere partners van Chez Franz aan een nieuw restaurant, dat in 2016 werd geopend door Chez Richard. Sindsdien stond hij mee aan de wieg van de internetradio in het Koninklijk Park (KioskRadio) en een restaurant (dat ondertussen is overgelaten). In mei beginnen hij en zijn partners een nieuwe zaak en openen ze een openluchtbakkerij in een gewone garage in Vorst.

Hoe kan men contact opnemen met de Horecafederatie van Brussel?
Ik stuur Ludivine de Magnanville een bedankbrief. De situatie is zeer moeilijk voor mij, omdat de federale overheid en haar wetten niet volstaan. De sector verandert, we moeten verdere verbeteringen aanbrengen: ik weet dat het leiderschap van de Federatie kan en moet worden versterkt.

Wat denkt u de Federatie te kunnen bieden?
Ik ben een zeer discreet persoon die zich niet op het terrein hoeft te begeven. Vanwege mijn kennis van het Brusselse netwerk en mijn belangstelling voor verschillende thema's ben ik lid van de Federatie van Diensten voor het Milieu, die verantwoordelijk is voor de dossiers die verband houden met mijn werk als consultant. Dit is niet het geval, maar ik ben ook zeer tevreden over de dossiers waaraan de vereniging werkt, zoals de promotie van lokale producten en kosten-batenanalyses met betrekking tot de nieuwe dimensies en de extra kosten waarmee de sector wordt geconfronteerd. Ik zou ook op het volgende willen wijzen: we starten onze tweede Apero Club, waarin mensen uit de sector samenkomen. Dit is een mooi moment, want we weten allemaal wat we kunnen verwachten.

Hoe kan de horeca worden verbeterd?
De horeca heeft vele gezichten, zelfsveel als er ondernemers zijn. Maar de belastingdruk is zeer hoog, evenals de sociale lasten; ook de rentabiliteit is een groot probleem. De horeca is niet professioneel. Ze zouden efficiënter moeten werken, zodat ze de mensen die oorspronkelijk op de markt kwamen beter kunnen ondersteunen. Ik ben erg enthousiast over de sector, maar het is een werk in uitvoering.

Mobiele versie afsluiten