Horeca Federatie Brussel Nieuws Nieuws Wie is wie bij de Brusselse Horecafederatie?
Nieuws

Wie is wie bij de Brusselse Horecafederatie?

 

Be-Federatie 

Wie is wie bij de Brusselse Horecafederatie?

De federatie is het legitieme en legitieme orgaan van de tuinbouwsector, boven het toezicht van verschillende instanties. Zij bestaat uit geëngageerde mannen en vrouwen die al uw vragen beantwoorden, naar u luisteren en uw eisen verdedigen. In dit nummer van Be Horeca willen wij u enkele voorbeelden geven van hoe de leden gebruikt kunnen worden.

Marilyn Hottat, directieassistente

"Voor het eerst sinds lange tijd kan ik zeggen dat ik mijn plaats gevonden heb"

Wanneer en hoe bent u bij de BHF begonnen?

Ik ben begonnen in november 2020, in vrijwillige coronacrisis. Ik werk voor een NGO die mensen helpt met wereldproblemen. Ik ben me bewust van het idee, maar ik wil niet afgeschrikt worden. Ik werk al lang voor de federatie, en ik weet dat de mensen die overdag met mij werken er nog steeds zijn. Dit is concreet en voor het eerst in lange tijd zal ik kunnen zien wat mijn positie is.

Hoe kan de crisisperiode worden gecontroleerd?

We hadden veel telefoontjes van mensen die niet erg goed waren; ze spraken erg goed. Het was erg moeilijk. De mensen weten niet wat ze moeten doen. Bepaalde regeringsbesluiten waren weliswaar zeer teleurstellend, maar dat goud des te meer voor de teams die er hard aan gewerkt hadden. Het belangrijkste was de steun van mijn collega's die ook in HoReCa zaten en ook met de crisis te maken hadden. Maar zij kijken nog steeds uit naar de sector. 

Hoe worden de mensen beïnvloed door de Federatie?

Veel mensen zien de Federatie als de hoeder van de telecommunicatiediensten en de rol van de overheid. Ja, de Federatie kan een verschil maken en ja, het is (meer) in eigen handen, maar het politieke systeem, met zijn uitgebreide machinerie en allerlei coalities, maakt het moeilijk voor mensen om te handelen en actie te ondernemen. Veel mensen staan hier niet eens bij stil. Velen van hen zijn echter bezorgd over de ontberingen die zij als gevolg van deze twee crises hebben geleden. Dat is wat ik me wil herinneren.

Welk team zal de Federatie kopen?

Intern hebben we een klein team. We hebben een communicatiemedewerker, een student journalistiek, een mediafunctionaris die verantwoordelijk is voor de instellingen en ik ben verantwoordelijk voor het secretariaat. De federatie bestaat uit 15 leden, met een aantal verschillende beroepen 

Hoe ziet u het imago van de Federatie?

Ik weet dat mijn collega’s niet meer over het verleden willen praten, maar sommige mensen hebben nog steeds een ouderwets beeld van de Federatie. De beheerders probeerden de coronacrisis te beheersen en tegelijk de basis te saneren. Een paar maanden geleden hebben nieuwe leden zich geëngageerd om het imago te verbeteren. Het zou jammer zijn om in het verleden te blijven hangen, want het nieuwe team wordt echt gekenmerkt door een geweldige dynamiek en grote waarden. En ik ben er trots op met hen samen te werken.

Be-Federatie 

"De samenleving verandert en wie zich legitiem voelt in zijn of haar baan, maakt zich geen zorgen over man of vrouw zijn."

Overgeërfde passie

Charlotte Résimont is voorgedragen als kandidaat voor de Brussels Hospitality Association. Zij is belast met het beheer van tweeduizend adressen die als referentie dienen in de Brusselse gastronomie.

Wat betekent het om geïnteresseerd te zijn om lid te worden van de Raad van Bestuur van de Horecafederatie Brussel?

Ik kan een actieve rol spelen en samen met andere restauranthouders werken aan concrete projecten in de sector. Na vele jaren ben ik betrokken geweest bij de rondetafelgesprekken en ben ik ook betrokken geweest bij de planning van de operaties.

Kunt u uw cursus kort samenvatten?

Dit is erg moeilijk. Ik heb twee jaar gewerkt als logopedist in de particuliere sector (bij een hostel) en als zelfstandige in de particuliere sector. Ik heb een goede kennis en leg goede contacten met mensen. Ook heb ik een certificaat als individueel coach en ben ik momenteel werkzaam als trainer-coach. Ik coach al meer dan tien jaar met mijn mentor (al meer dan 20 jaar eigenaar van Le Toucan en al meer dan 15 jaar van Toucan sur Mer) op deze twee praktische onderwerpen. Als student werk ik nog steeds in de horeca en ik weet dat ik daarin niet alleen sta, want ik heb gestudeerd en gewerkt met twee kinderen. Door de toevalligheden van het leven heb ik mijn ambtenarenstatus opgegegeven om samen met mijn vader ons eigen project te runnen.

Hoe krijg je de mensen het huis uit?

De klanten geven aanwezig. De energie is er ook. Het is echter ook een kwestie van persoonlijke keuze. Veel van onze werknemers hebben tijdens de economische neergang de horeca moeten verlaten om hun zakelijke en sociale kansen te benutten. Ook wij hebben met de noodweer te maken gehad, maar we mogen er niet op reageren. We moeten ons inspannen om de revisie met eigen middelen uit te voeren.

U heeft belangstelling voor de opleidingsluik van de Federatie. Welke ideeën zou u graag zien?

De kinderen zullen warm onthaald worden op dit evenement. Ze zullen in de horeca moeten blijven om meer te kunnen doen. Het imago van de horeca in België mag niet vergeten worden. De manier waarop is duidelijk. Ik kan de grieven helpen van werknemers die lang werken, maar ook plezier hebben. Je baan is goed voor je privéleven.  

Ik werk als coach voor kleine bedrijven. Ik wil graag team-coaching cursussen geven om nieuwe dynamiek, betere vaardigheden en communicatie te bevorderen. De missie van het bedrijf is het aanbieden van een breed scala aan opleidingen en ondersteunende diensten. Ik zou graag participatief management in mijn eigen leven zien. Ik wil flexibel zijn en met anderen kunnen samenwerken, waarbij de klanten en de producten centraal staan.

Wat de opleiding betreft, droom ik ervan om, naar het voorbeeld van de beurzen voor scholen, een beurs voor restauranthouders te organiseren, zodat jongeren die aan het begin van hun loopbaan staan, kunnen zien wat er allemaal op de markt is.

Mobiele versie afsluiten