5 nieuwe concepten die het kapitaal in beweging brengen
Be Horeca

Be-News : De 5 nieuwe concepten die het kapitaal in beweging brengen

 

Van Camille Vernin

Afro Bowl, echte Afrikaanse streetfood

afro bowlToukoul, Le Vieux Mila, Inzia… Brussel had al een aantal bekende en vertrouwde Afrikaanse restaurants, maar nu verwelkomt Docks een concept met een nieuwe kijk op het genre. Het idee voor Afro Bowl ontstond uit de vaststelling dat het België nog ontbrak aan Afrikaanse fastfood, terwijl er wel overal sushi-, hamburger en pizzazaken opduiken. Daar komt nu dus verandering in dankzij Afro Bowl. Op de kaart staan specialiteiten als moambe of pondu uit Congo, yassa uit Senegal of DG uit Kameroen… Alle gerechten werden in een nieuw jasje gestoken en worden gepresenteerd in de vorm van bowls, die snel te bereiden en vooral gemakkelijk te vervoeren zijn. De perfecte gelegenheid om nieuwe horizonten te ontdekken of, voor wie Afrikaanse roots of connecties heeft, eindelijk te genieten van geliefde gerechten in fastfoodversie.

Waar? Shoppingcenter DOCKS Bruxsel. Lambertmontlaan 1, 1000 Brussel.
Wanneer? Open 7/7, van 12 tot 22u.

afrobowl.be

 

Babam, vaste waarde in de bistronomie

Zorgvuldig en liefdevol bereide gerechten die gestaag pruttelen en hun heerlijke aroma’s vrijgeven in afwachting van gedeeld tafelplezier: iedereen herinnert zich vast grootmoeders of -vaders keuken. Dat is de inspiratie achter Babam, een nieuw adres dat Le Jules d’Émilie opvolgt in Watermaal-Bosvoorde. Thibaut van Outryve haalde niet alleen de mosterd bij zijn oma, zijn Babam, de muze van het restaurant. Zijn droom? De sfeer van de grote familiebijeenkomsten uit zijn kindertijd herbeleven en zijn gasten laten delen in zowel troostrijke als verfijnde gerechten. De nieuwe plek ligt op een steenworp van het Terkamerenbos en voelt als een thuis ver van huis. Op het menu is het eerste wat opvalt de prijs: € 46 voor een driegangenmenu met voorgerecht-hoofdgerecht-dessert. Er is al een fles rode wijn voor € 32. Het menu spreekt voor zich: mergpijp, mijn omas paté en croûte, ei met gekarameliseerd witloof en witbier, zalmforel, gerijpte ribbiefstuk, risotto van rode biet en oesterzwam… Een nieuwe vaste waarde: simpel, eerlijk en boordevol nostalgie.

Waar? Terkamerenboslaan 25, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Wanneer? Van maandag tot en met vrijdag, van 12 tot 14u en van 19 tot 22u. Gesloten tijdens het weekend.

babam.be

 

 

DaLongYi Hot Pot, de nieuwe Chinese fondue

-Da Long Yi Hot PotDit adresje dat tien jaar geleden zijn deuren opende in Chengdu, China, groeide al snel uit tot een franchiseketen met vestigingen over de hele wereld, van Toronto en New York tot Sydney en Singapore. Sinds enkele maanden is er ook één in Brussel, op het Sint-Katelijneplein. Gasten krijgen er de kans om de echte smaak van de Sichuan hot pot te ontdekken. Voor deze Chinese culinaire specialiteit worden verschillende rauwe ingrediënten zoals vlees, groenten of zeevruchten aan tafel gegaard in een grote pot hete bouillon. Het is een interactieve en gezellige ervaring, boordevol pittige en aromatische smaken, dankzij de rode pepers en Sichuan peper. Het is de perfecte manier om op een culinaire reis naar het Verre Oosten te vertrekken. De ervaring wordt nog authentieker dankzij het Chinees geïnspireerde decor.

Waar? Brandhoutkaai 55, 1000 Brussel
Wanneer? Open elke dag van 12 tot 14u30 en van 18 tot 22u.

dalongyi.be

Groseille

groseille restaurantHet adres opende in januari discreet zijn deuren aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek. Het is onmogelijk om het toevallig te ontdekken, maar dat goede mond-aan-mond reclame werkt, blijkt uit het aantal mensen dat zich ondertussen rond de kleine lichthouten tafeltjes verdringt. De lange ruimte is verrassend groot voor zijn gevel. De cocktails, samengesteld door Romain, de getalenteerde mixoloog van Ethylo, zijn uiterst subtiel van smaak. Een speciale vermelding verdient de Pink Punch, een gin met een heerlijk rokerige smaak. Op het eerste gezicht put het menu uit het klassieke repertorium: geroosterde wortelen, koolrabi, gepocheerd ei, gekonfijte varkenswang, sint-jakobsschelpen… beproefde gerechten die zich onderscheiden door hun vakkundige bereiding. Ken je klassiekers dus, met een speciale vermelding voor de Bouchot mosselen met tomaat, worstvlees en venkel, en de rauwe makreel met combava citrus. Het houten decor is een lust voor het oog, kortom, dit is ongetwijfeld de nieuwe place-to-be van Schaarbeek.

Waar? Leuvensesteenweg 309
Wanneer? Open van woensdag tot en met zaterdag van 12 tot 14u en van 19 tot 22u.

groseille.brussels 

 

Batch

‘From Matinée to Soirée’, aldus de strijdkreet van dit nieuwe restaurant dat onlangs openging tegenover het Japanse sterrenrestaurant Kamo. ‘s Ochtends genieten bezoekers er van thee en koffie met vers gebak, ’s middags staan er slaatjes en focaccia op de kaart. Vanaf de vroege avond verandert de plek in een wijn- en cocktailbar met low-intervention wijnen, ambachtelijke cocktails, speciale bieren en gedeelde gerechten op basis van lokale en seizoensgebonden producten. Het menu houdt het midden tussen traditioneel Franse gerechten en een moderne twist geïnspireerd door de wereldkeuken. Neem nu de halve kip in eigen nat met botersaus en een verrassende salsa verde. Naast de smaak is het design van de zaak opvallend: glasstenen muren, bistrostoelen, metalen rekken, allemaal bij kaarslicht. batch

Waar? Waterloosesteenweg 559, 1050 Elsene
Wanneer? Van woensdag tot en met zondag van 8 tot 23u. Tot middernacht op vrijdag en zaterdag.

batchbrussels.com