Be Horeca

Be-Retro : Terugblik op gebeurtenissen

 

MaBru
MaBru

Retrospectieve events 29 september – 50ste verjaardag MaBru

Na vier jaar afwezigheid maakten de opendeurdagen van de Brusselse vroegmarkt hun comeback met hun vijfde editie. MaBru vestigde zich in 1973 aan de Werkhuizenkaai, langs het kanaal van Laken en werd een onbetwist referentiepunt, zowel voor de verscheidenheid aan lokale en internationale producten als voor de kwaliteit van de producten. Met meer dan 100 groothandelaren is de vroegmarkt de supermarkt bij uitstek voor professionals. Ze vinden er een volledig assortiment producten, van fruit en groenten tot primeurs, vlees, fijne vleeswaren, gevogelte, wild, vis en schaaldieren, kazen en andere zuivelproducten, algemene en FMCG-voedingswaren, wijnen en andere dranken, diepvriesproducten, bloemen en planten.

Hotrec
Hotrec

29 november – Manifest voor de toekomst van de Europese hotel- en restaurantsector

HOTREC organiseerde een bijeenkomst met Europese volksvertegenwoordigers om zijn Manifest voor de toekomst van de Europese Hotel- en Restaurantsector te presenteren. Het doel van dit stappenplan is om de prioriteiten van de sector uiteen te zetten voor de Europese verkiezingen van 2024, met het oog op de komende ambtstermijn. In de inleiding prijst het Manifest de rol van de Europese instellingen tijdens de zittingsperiode 2019-2024. Ze hebben bijgedragen aan de veerkracht van de sector door de omvang van de coronacrisis in te schatten voor de kmo’s en eenmanszaken waaruit de sector grotendeels bestaat. Voor het mandaat 2024-2029 roept HOTREC de Europese instellingen op om na te denken over vier pijlers: het stimuleren en erkennen van de waarde van toerisme op de interne EU-markt, het aanpakken van tekorten aan arbeidskrachten en vaardigheden, het bevorderen van een eerlijk digitaal landschap, het investeren in duurzame en slimme groei en het aanpassen aan de veranderende voorkeuren en gedragingen van consumenten als onderdeel van de digitale en ecologische transitie.

Horeca Expo Gand
Horeca Expo Gent

Van 19 tot 21 november – Horeca Expo Gent

Deze beurs, georganiseerd door Easyfairs – Flanders Expo, die fungeert als centraal ontmoetingspunt voor professionals uit verschillende domeinen van de gastronomie en de horeca, mocht alweer heel wat bezoekers ontvangen. Eén van de hoogtepunten was de ‘Chef’s Place’, een exclusieve belevingszone waar selecte exposanten een eersteklas assortiment delicatessen, wijnen, gedistilleerde dranken en decoratieartikelen presenteerden en bezoekers konden deelnemen aan masterclasses om de nieuwste trends en technieken van topchefs te ontdekken.