Be Horeca

BeHoreca: Wie is wie?

David Debin - Horecafocus - administrateur

David Debin

Bestuurslid en sociale permanentie (Horecafocus)

Hij begon op zijn vijftiende met allerlei kleine jobs in de horeca, om wat zakgeld bij te verdienen. Daarna volgde David de CERIA hotelschool en specialiseerde zich als sommelier. Zijn eerste restaurant opende hij in 1994, alvorens zich toe te leggen op steun aan bedrijven. In 2016 startte hij Horecafocus Bruxelles-Wallonie, een adviesbureau en sociaal secretariaat dat zich enkel tot de horeca richt.

“Als ik op eender welke manier mijn steentje kan bijdragen, doe ik mee. Daarom ben ik bestuurslid geworden bij de Federatie. Ik denk dat de Federatie een beetje op haar lauweren rustte en werkte met een historische structuur, maar nu is er nieuw bloed dat begrepen heeft dat als je wilt winnen, je mensen moet samenbrengen.”

 

Hakan Erbas

Bestuurslid

Hakan Erbas - administrateur - hôtelier

Hakan kwam bij toeval in het vak terecht, nadat hij zijn eerste jaren op de arbeidsmarkt in de bouw en onroerend goed had doorgebracht. Twintig jaar geleden deed zich een gelegenheid voor en moest hij een tijdje een hotel runnen. Hij werd verliefd op de zaak en opende nog drie hotels in Brussel en één aan de Belgische kust. Hakan creëerde ook zijn eigen restaurant en werkte daar vijf jaar lang dag en nacht, alvorens zich op zijn vijf hotels te concentreren. Hij is al meer dan twintig jaar lid van de Federatie en zijn passie voor de sector is aanwezig in alles wat hij doet.

“Ik geloof erg in de toekomst van de horecasector en ik wil de Federatie graag van binnenuit helpen, om de Federatie, de sector te ondersteunen… Ik denk dat het nodig is en dat de horeca ver kan geraken met gemotiveerde mensen aan het roer.”

 

Loïc Installé

Bestuurslid

Loïc Installé - administrateur - cafetier

Hij begon als student op zijn 19de. Bijna tien jaar later houdt hij nog steeds van zijn sector. Loïc werkte als student in een familiebedrijf dat koffie importeerde. Sindsdien heeft hij zijn hart verpand aan koffie. Enkele jaren later bezocht hij bij toeval een pand in het centrum van Brussel en was meteen weg van het lijstwerk aan het plafond. Hij en zijn partner besloten de BelgaCoffee te openen, een pop-up die zijn tijdelijke status allang heeft ingeruild voor een definitieve vestiging.

“Ik kende de Federatie van de e-mails die we kregen om lid te worden. Tijdens de eerste lockdown leerde ik Ludivine kennen, die mij ervan overtuigde om in het bestuur te stappen. Hoe meer leden we hebben, hoe meer gewicht we in de schaal zullen leggen bij de politici.”

 

 

Mohamed Bahssi

Mohammed Bahssi - administrateur - hôtelierBestuurslid

Mohamed kwam bij toeval in het hotelwezen terecht, een bedrijfstak die hij “saai en somber” vond. Deze ondernemer begon als receptionist in een hotel en schopte het tot manager. Hij runt graag een business en bedenkt liefst nieuwe dingen. En dat is wat hij nu al tien jaar probeert te doen in de hotelsector. 

“Ik ben niet iemand die veel vergaderingen bijwoont, maar Ludivine vroeg me een keer mee te gaan, om te zien hoe de Federatie achter de schermen werkte. Ik vond het erg interessant en ik werd bestuurslid. Er is een dynamisch team met interessante ideeën. Dat is wat ik er zo leuk aan vind.”