Sector

#TournéeSociale: oproep voor een veilig en verantwoord horecabezoek !

829views

.

#TournéeSociale: oproep voor een veilig en verantwoord horecabezoek !

Twaalf partners uit de dranken-, voedingssector en horeca roepen gezamenlijk op om de overheidsmaatregelen die gelden in openbare plaatsen, zoals cafés en restaurants, zo goed mogelijk na te leven. Ze nodigen horecaliefhebbers uit om met de hashtag #TournéeSociale deze boodschap mee uit te dragen. . Zo zorgen we er samen voor dat cafés en restaurants niet alleen een gezellige, maar ook een veilige ontmoetingsplek kunnen blijven in een anders donkere winterperiode..

Naarmate de dagen korter en kouder worden, snakt iedereen naar meer gezelligheid. Na een maandenlange sluitingheeft de horeca en voedings- en drankensector geïnvesteerd in het creëren van een veilige omgeving, waarin mensen elkaar op een gecontroleerde en coronaproof manier kunnen ontmoeten.  

Om van die warmte en vrijheid te kunnen blijven genieten is het uitermate belangrijk dat het bezoek aan cafés en restaurants op een verantwoorde wijze blijft gebeuren. Daarom roepen de partners op om de overheidsmaatregelen zo goed mogelijk te blijven opvolgen en je regelmatig te laten testen.

Door het gebruik van de hashtag #TournéeSocialekunnen horecaliefhebbers deze boodschap mee uitdragen en er samen voor zorgen dat de horeca zijn rol als veilige ontmoetingsplek kan blijven vervullen, ook tijdens de eindejaarperiode. 

‘Tournée’ verwijst naar gezelligheid en vrijgevigheid, ‘sociale’ wijst dan weer op het belang van samen de regels respecteren. Want wie dat niet doet brengt anderen in gevaar. 

De campagne werd een eerste keer gelanceerd op 8 mei naar aanleiding van de heropening van de terrasjes. Met deze heruitgave wil de volledige sector opnieuw het belang van verantwoord bezoek benadrukken. Alle deelnemende partners zullen daarom ook een poster verspreiden (zie bijlage)  met de hashtag en de vier belangrijkste boodschappen:

  • Help horeca-uitbaters en -personeel door spontaan je Covid Safe Ticket te tonen bij aankomst. Laat je ook regelmatig testen.
  • Respecteer de maatregelen: eten en drinken doe je zittend, zodra je rechtstaat moet je een mondmasker dragen enrespecteer de openingsuren.
  • Houd een voldoende afstand: bewaar 1,5 meter afstand waar mogelijk. Probeer dus niet om tafels bij elkaar te schuiven als je een bekende tegenkomt.
  • Geniet met mate: als je voor een frisse pint, een glas wijn of een cocktail kiest, wissel dan regelmatig eens af met een niet-alcoholisch alternatief. . 

#SocialTour is een initiatief van Vinum Et Spiritus (de Belgische federatie van wijn en gedistilleerde dranken), Fevia (de Belgische federatie van de voedingsindustrie), Febed (de Belgische federatie van drankenverdelers), de Belgische Brouwers, het FIEB (de Koninklijke Federatie van de Water- en Gedistilleerdindustrie) en de Belgische Vereniging van de Wijnindustrie Frisdranken), Horeca Vlaanderen, Horeca Brussel en de Horecafederatie Wallonië. Unizo, UCM, Comeos en Event Confederation.