WAT HEB JE ERAAN OM LID TE WORDEN?

Lid zijn van de Horecafederatie Brussel betekent deel uitmaken van een netwerk dat de horecasector, zijn ondernemingen, zijn waarden en zijn behoeften begrijpt. Met een dynamische en groeiende activiteit is de Federatie een actieve stem bij het verdedigen van de belangen van de sector, en als lobbygroep bij politieke en sociale instanties.

De Horecafederatie Brussel is de enige organisatie die de horecasector vertegenwoordigt binnen de Paritaire Commissie van het hotelwezen, het Sociaal en Waarborgfonds van de horeca, het Horeca Vormingscentrum Brussel, de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, de Hogere Raad voor Zelfstandigen en KMO's, de SNI, VisitBrussels, Wallonië-Brussel Toerisme, de AFSCA, HOTREC en HONEBEL.

Bovendien heeft de Federatie een reeks diensten en oplossingen voor haar leden, van exclusieve kortingen en voortdurende juridische ondersteuning tot speciale en exclusieve deelname aan bepaalde evenementen. Tot besluit:

 1. Belangenbehartiging voor de sector
 2. Vertegenwoordiging van de sector op regeringsniveau
 3. Exclusieve deelname aan verschillende activiteiten
 4. Onmiddellijk juridisch advies
 5. Specifieke informatie over de sector
 6. .

Juridisch advies

 •  Antwoorden op vragen over fiscale, sociale en administratieve aangelegenheden
 • Opening van bedrijven
 • Belastingen en fiscale verplichtingen betreffende:
 • Belastingwetgeving: BTW - ISOC - IPP - gemeentelijke en regionale belastingen
 • Sociaal recht: arbeidsbetrekkingen, individueel en collectief recht (vertegenwoordiging voor de CP302)
 • Handelsrecht
 • Wet stedenbouw
 • Publiek- en bestuursrecht (vergunningen, verordeningen)
 • Steun van de leden aan alle autoriteiten (brieven en nota's van de Federatie ter ondersteuning van de leden, ter ondersteuning van hun standpunten)

Sectoriële bijstand

 • Onmiddellijke beschikbaarheid van officiële documenten;
 • Een login en een wachtwoord die u toegang geven tot het ledengedeelte van onze website;
 • Een website en een Facebook-pagina voor uw vacatures en het zoeken naar werknemers;
 • De gids voor de invoering van een autocontrolesysteem in de horecasector, alsmede de sociale gids voor de horecasector;
 • Uitnodigingen voor sectievergaderingen om met uw collega's van gedachten te wisselen;

Kortingen en voorkeurstarieven

Veel voordelen voor de leden van de Federatie Horeca Brussel!

De Horecafederatie Brussel heeft een aantal partnerschappen gesloten om haar leden voordelen te bieden aan horecazaken die zich bij onze beweging aansluiten.

De lijst van onze partners evolueert voortdurend. Aarzel dus niet om bij ons terug te komen om te profiteren van de voordelen van het lidmaatschap van de Horecafederatie van Brussel.

Hoe kunt u van deze voordelen profiteren? Neem contact op met secretariat@fedhorecabruxelles.be

Onze ledenvoordelen zijn :

De leden van de Horecafederatie Brussel genieten van preferentiële voorwaarden voor de aanvaarding van Edenred maaltijdcheques.

-Inschrijfgeld: GRATIS (waarde €125)
-Inschrijvingsgeld: GRATIS (waarde 6,10€/maand/terminal)
-Deelname: 1,02% van het transactiebedrag (in plaats van 1,55%) + geen minimumbedrag

Na het verkrijgen van uw promotie code aan ons secretariaat, dat u vervolgens kunt invoeren wanneer u online bestelt of naar uw sociaal secretariaat kunt sturen.
Besoin de renfort ? Trouvez facilement des étudiants et Flexijobs gratuitement grâce à la FHB et Dibbs. La Fédération Horeca Bruxelles (FHB) s’associe à l’application Dibbs pour vous aider à trouver des étudiants et Flexijobs. Les membres de la FHB bénéficient de cet outil facile et efficace gratuitement pendant 6 mois !

-> Pas encore membre ? Inscrivez-vous sur : https://www.horecabruxelles.be/membres/devenir-membre/
-> Comment ça marche ? Rendez-vous dès à présent sur : https://www.dibbs.be/fedhorecabru/
En tant que membre de la Fédération Horeca Bruxelles, vous recevez avec votre cotisation annuelle en bon d'achat de 50€ chez Metro Cash & Carry. Ce bon d'achat est valable pour tout achat de 300€ minimum.
Sysco Belgium, ce sont des collaborateurs qui vous accompagnent au quotidien dans vos cuisines avec un positionnement unique de producteur et distributeur de produits frais, surgelés, glaces, crèmerie et épicerie. En tant que membre de la Fédération Horeca Bruxelles, vous recevez avec votre cotisation annuelle en bon d'achat de 50€ chez Sysco. Ce bon d'achat est valable pour tout achat de 300€ minimum.
En tant que membre, vous pouvez profitez de 600 cafés offerts à l’achat ou à la location d’une machine JAVA - un partenaire de notre Fédération.
Coup de Pate et la Carte d'Hubert, soutiennent notre Fédération en offrant un bon d'achat de 50 euros à tous nos membres.
Niet-contractuele rechtsbescherming ARAG met een maximale dekking van 50.000€ wordt aangeboden aan de leden van de Federatie Horeca Brussel.
Advies over verzekeringen en voorkeurstarieven voor werkgerelateerde verzekeringen. Bovendien krijgt elk lid 3 gratis juridische consultaties per verzekeringsjaar.
Als lid van de Horecafederatie BrusselDe 200 Rexel-toestellen zijn verkrijgbaar voor een prijs van € 105 per toestel (in plaats van € 115,75 excl. BTW).
De vakbond Neutraal voor Onafhankelijken is een partner van onze Federatie op projecten die zowel in de horeca als bij zelfstandigen voorkomen.
De leden van de Horecafederatie Brussel krijgen 10% korting bij Aqua Vital.

Onze andere partnerschappen :

Het Bureau voor personeelsbeheer - CEGES - gespecialiseerd in de horecaDe Horecafederatie Brussel wordt ondersteund op het gebied van personeelsbeheer en salarisbetalingen.
Het bedrijf DRD is onze partner in professionele hygiëne.
Het familiebedrijf Van Den EEDE S.A.gespecialiseerd in de levering van fruit en groenten voor HORECA steunt onze Federatie.