WAT HEB JE ERAAN OM LID TE WORDEN?

Lid zijn van de Horecafederatie Brussel betekent deel uitmaken van een netwerk dat de horecasector, zijn ondernemingen, zijn waarden en zijn behoeften begrijpt. Met een dynamische en groeiende activiteit is de Federatie een actieve stem bij het verdedigen van de belangen van de sector, en als lobbygroep bij politieke en sociale instanties.

De Horecafederatie Brussel is de enige organisatie die de horecasector vertegenwoordigt binnen de Paritaire Commissie van het hotelwezen, het Sociaal en Waarborgfonds van de horeca, het Horeca Vormingscentrum Brussel, de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, de Hogere Raad voor Zelfstandigen en KMO's, de SNI, VisitBrussels, Wallonië-Brussel Toerisme, de AFSCA, HOTREC en HONEBEL.

Bovendien heeft de Federatie een reeks diensten en oplossingen voor haar leden, van exclusieve kortingen en voortdurende juridische ondersteuning tot speciale en exclusieve deelname aan bepaalde evenementen. Tot besluit:

 1. Belangenbehartiging voor de sector
 2. Vertegenwoordiging van de sector op regeringsniveau
 3. Exclusieve deelname aan verschillende activiteiten
 4. Onmiddellijk juridisch advies
 5. Specifieke informatie over de sector
 6. .

Conseils juridiques

 •  Antwoorden op vragen over fiscale, sociale en administratieve aangelegenheden
 • Opening van bedrijven
 • Belastingen en fiscale verplichtingen betreffende:
 • Belastingwetgeving: BTW - ISOC - IPP - gemeentelijke en regionale belastingen
 • Sociaal recht: arbeidsbetrekkingen, individueel en collectief recht (vertegenwoordiging voor de CP302)
 • Handelsrecht
 • Wet stedenbouw
 • Publiek- en bestuursrecht (vergunningen, verordeningen)
 • Steun van de leden aan alle autoriteiten (brieven en nota's van de Federatie ter ondersteuning van de leden, ter ondersteuning van hun standpunten)

Sectoriële bijstand

 • Onmiddellijke beschikbaarheid van officiële documenten;
 • Een login en een wachtwoord die u toegang geven tot het ledengedeelte van onze website;
 • Een website en een Facebook-pagina voor uw vacatures en het zoeken naar werknemers;
 • De gids voor de invoering van een autocontrolesysteem in de horecasector, alsmede de sociale gids voor de horecasector;
 • Uitnodigingen voor sectievergaderingen om met uw collega's van gedachten te wisselen;

Kortingen en voorkeurstarieven

Veel voordelen voor de leden van de Fédération Horeca Bruxelles!

De Horecafederatie Brussel heeft een aantal partnerschappen gesloten om haar leden voordelen te bieden aan horecazaken die zich bij onze beweging aansluiten.

De lijst van onze partners evolueert voortdurend. Aarzel dus niet om bij ons terug te komen om te profiteren van de voordelen van het lidmaatschap van de Horecafederatie van Brussel.

Hoe kunt u van deze voordelen profiteren? Neem contact op met secretariat@fedhorecabruxelles.be

Onze ledenvoordelen zijn :

De leden van de Horecafederatie Brussel genieten van preferentiële voorwaarden voor de aanvaarding van Edenred maaltijdcheques.

-Inschrijfgeld: GRATIS (waarde €125)
-Inschrijvingsgeld: GRATIS (waarde 6,10€/maand/terminal)
-Deelname: 1,02% van het transactiebedrag (in plaats van 1,55%) + geen minimumbedrag

Na het verkrijgen van uw promotie code aan ons secretariaat, dat u vervolgens kunt invoeren wanneer u online bestelt of naar uw sociaal secretariaat kunt sturen.
Niet-contractuele rechtsbescherming ARAG met een maximale dekking van 50.000€ wordt aangeboden aan de leden van de Fédération Horeca Bruxelles.
Advies over verzekeringen en voorkeurstarieven voor werkgerelateerde verzekeringen. Bovendien krijgt elk lid 3 gratis juridische consultaties per verzekeringsjaar.
Als lid van de Horecafederatie BrusselDe 200 Rexel-toestellen zijn verkrijgbaar voor een prijs van € 105 per toestel (in plaats van € 115,75 excl. BTW).
Als lid van Horeca Brussel geniet u van een korting op het standaard Monizze-tarief, d.w.z. 1% van het transactiebedrag (max. € 0,10) in plaats van 1,5%.
Easypartner biedt de leden van de Horecafederatie Brussel Een korting van 20% voor bedrijven met minder dan 20 werknemers en 10% voor bedrijven met meer dan 20 werknemers op de prijs van loonstrookjes.
De vakbond Neutraal voor Onafhankelijken is een partner van onze Federatie op projecten die zowel in de horeca als bij zelfstandigen voorkomen.
Het bedrijf DRD is onze partner in professionele hygiëne.
Nos autres partenariats :

Het Bureau voor personeelsbeheer - CEGES - gespecialiseerd in de horecaDe Horecafederatie Brussel wordt ondersteund op het gebied van personeelsbeheer en salarisbetalingen.
Het familiebedrijf Van Den EEDE S.A.gespecialiseerd in de levering van fruit en groenten voor HORECA steunt onze Federatie.
nl_BEDutch