Horeca Federatie

De Horecatel-beurs serveert een nieuwe editie in 2022! 

De 55ste editie van de Horecatel-beurs, het niet te missen evenement voor horecaprofessionals, zal van 13 tot 16 maart plaatsvinden in het WEX in Marche-en-Famenne. 

Vier dagen lang zal een selectie van de belangrijkste leveranciers uit het hele land aanwezig zijn in de 6 WEX-hallen. In totaal wordt 23.500 m2 gewijd aan de belangrijkste merken van apparatuur en voedingsproducten voor koks, traiteurs, collectiviteiten en snacking. Eén hal is voorbehouden aan ’s lands belangrijkste brouwerijen (maar er is ook plaats voor kleinere producenten en ambachtslieden) en aan andere dranken (koffie, wijn, sterke dranken en softdrinks). 

 

Een eigen paleis voor gastronomie

Het in 2012 ingevoerde Paleis 6 dat gewijd is aan gastronomie, blijft groeien en verwelkomt zomaar even 60 exposanten. 

Onder hen bevinden zich enkele nieuwe bedrijven: Gervin Distillery, Ecopoon, Distrimarks (teatower), Bossuyt, D-Vine. 


Vier dagen lang zullen chefs van alle horizonten elkaar ontmoeten op de ‘Master Stage’ om daar hun passie over te brengen via een programma van culinaire demonstraties onder het oog van ceremoniemeester Philippe Limbourg. 

Ook niet te missen is de collectieve stand van Apaq-W die Waalse producenten een belangrijk uitstalraam zal bieden. Aldus genieten ze extra zichtbaarheid om hun knowhow en kwaliteitsproducten te promoten bij restauranthouders en collectiviteiten.

Zoals elk jaar zal een chef-kok het ambassadeurschap opnemen om Horecatel en zijn programma van culinaire demonstraties te vertegenwoordigen. Dat is deze keer de Bergense chef Jean-Philippe Watteyne, van Restaurant Rebelge. Als voormalig kandidaat van het kookprogramma Top Chef seizoen 4 (2013), opende hij zijn eerste restaurant I Cook in Mons (2010), evenals Jean-Philippe’s Bistro. Vervolgens maakte hij de kaart van het Sofitel-restaurant The 1040. In 2020 gaf hij een nieuwe draai aan zijn carrière en opende ‘Rebelge’, een paradijsje dat de voorkeur geeft aan lokale producten. Jean-Philippe Watteyne opent de culinaire festiviteiten op 13 maart en zetelt op 14 maart samen met zijn collega’s in de jury van de ‘Eric Martin Trofee’.

De Eric Martin Trophy 

De tiende editie van de WexProCup-wedstrijd die omgedoopt werd tot ‘Eric Martin Trophy’, maakt zijn grote comeback met vier jonge chef-koks. Gedurende 2u30 zullen ze proberen uit te blinken in proeven bedacht door Jean-Philippe Watteyne. Ze zullen worden beoordeeld door een jury van chef-koks van het collectief Génération W.  

Praktische info

Enkel toegankelijk op vertoon van het Covid Safe Ticket (vanaf 16 jaar). Mondmasker verplicht.
Openingstijden: van zondag 13 tot en met dinsdag 14 maart: 11.00 tot 19.00 uur (toegang tot 18.30 uur). Woensdag 16 maart: van 11.00 tot 18.00 uur (toegang tot 17.30 uur). 
Prijs: beurs voorbehouden aan professionelen  70€ 
Gratis toegang op vertoon van uitnodiging  : 6€/pers voor studenten van de hotelschool (alleen op woensdagmiddag 16/03) 
Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar 
Parkeren: 3.000 plaatsen beschikbaar op het terrein – 3€/dag 
WEX, Rue des Deux Provinces, 1 in 6900 Marche-en-Famenne 
www.horecatel.be