CoronavirusInformations Juridiques

Fabian Hermans: de federale regering moet het Baxterplan steunen!

343views
-> Op vraag van de Horecafederatie Brussel en Horeca Vlaanderen zullen de restaurants en cafés sluiten om 23 uur (in plaats van 20 uur). Met altijd 6 mensen per tafel.
-> De Horecafederatie Brussel hoopt dat de regering deze lijn voor de horecasector zal volgen en de sector in een nieuwe codeco niet langer zal viseren met een sluiting om 20 uur.

-> Fabian Hermans - voorzitter van de Horecafederatie Brussel - reageerde op deze maatregel:

"De federale regering moet het Baxter plan steunen! Het moet zijn horecagelegenheid steunen".

De Vivaldi houdt zijn beloften en is niet gesloten. De horecagelegenheid blijft open tot 23.00 uur. Zelfs met de beperking van 6 personen per tafel, zal de Horeca overleven. Onze nachtclubs zullen echter gesloten blijven. Dus er zullen geen vooruitzichten zijn voor het midden van de nacht.
Daarom hebben wij het Baxter-plan ingediend om te kunnen beschikken over de nodige steunmaatregelen voor onze sector.
Inderdaad, zelfs als we open zijn, lijdt de horeca eronder.
Het lijdt onder een daling van de omzet en een daling van het cliëntelisme. Dit is allemaal te wijten aan de vervuiling, en het gebrek aan klanten.
De horecasector moet worden gesteund. De horeca is nog steeds een sector die veel mensen werk biedt en steun nodig heeft.
Samen met onze collega's in Vlaanderen hebben wij het Baxter-plan ingediend bij de federale regering. Dit plan moet door onze politici worden gesteund.
Het is van essentieel belang om de 1.500.000 werknemers en 60.000 zelfstandigen in onze sector te ondersteunen.
nl_BEDutch