Het Good Food restaurant label. In het kader van de strategie Good Food, ontwikkeld door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Good Food jury heeft tot op heden reeds 68 brusselse restaurants  beloond voor hun werk dat ze reeds gestoken hebben in duurzame voeding, met respect voor mens en zijn omgeving. En u, stapt u mee in het avontuur Good Food ?

Welke zaken worden beloond door het label?

Verbetering van uw initiatieven op het gebied van duurzame voeding: verse, lokale en seizoensgebonden voedingsmiddelen; producten van biologische landbouw; alternatieven voor dierlijke eiwitten; vermindering van voedselverspilling, … Het Resto Good Food Label omvat meerdere duurzaamheidsindicatoren. U vindt alle details van de criteria en de toekenning van punten op het aanmeldingsformulier.

Waarom het Good Food-label bahalen?

·       Promotie van uw restaurant: met het Resto Good Food Label kunt u uw inspanningen m.b.t. duurzame voeding promoten bij uw klanten door te profiteren van actieve communicatie op sociale netwerken en via onze verschillende communicatiemedia

·       Vermelding van restaurant via Good Foodgids, die op grote schaal wordt verspreid in de verschillende Brusselse gemeenten en meer spcifiek via visit.brussels;

·       Toegang tot een reeks praktische tools: receptengids, referenties van kwaliteitsleveranciers, informatie over biologische certificering, workshops, opleidingen en duurzame kooklessen, enz.

·       Creëer een netwerk: ontmoet andere Brusselse restauranthouders die denken zoals jij, tijdens thematische netwerkevenementen of via een specifieke hiervoor gereserveerde Facebookgroep.

·       Profiteer van technische ondersteuning en stel al uw vragen aan onze helpdesk (02775 76 22)

·       En nog veel meer voordelen!

Hoe profiteert u van gratis ondersteuning voor uw restaurant?

Alle restaurants die deelnemen aan dit proces profiteren van gratis en op maat gemaakte ondersteuning (implementatie van een duurzaam voedselactieplan, technische en administratieve ondersteuning voor het behalen van het label, culinaire training met culinaire experts van Good Food, bijeenkomsten met leveranciers en Horeca Good Food) om hun kwaliteiten te identificeren en hun opportuniteiten voor mogelijke verbeteringen te bekijken. Om dit te doen, volstaat het om het ondersteuningsaanvraagformulier (bijgevoegd) in te vullen en dit te versturen naar restogoodfood@environnement.brussels.

https://leefmilieu.brussels/themas/voeding/restaurant-en-grootkeukens/het-good-food-kantine-label

 Volgende belangrijke datum m.b.t. het Good Food Label

·       Volgende deadline voor het indienen van aanvraagdossiers: 10 februari 2021.

 Verspil geen tijd en voltooi nu uw aanvraagdossier!