Be Horeca

BeHoreca: Retro

Ommegang, een historische reconstructie 

Op 29 juni en 1 juli vond de beroemde Ommegang plaats op de Grote Markt in Brussel. Dit traditionele evenement maakt al jaren deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed van de Unesco en was, dit jaar opnieuw, een moment van verbondenheid tussen Brusselaars. Het begon met de historische optocht van de Ommegang, een historische reconstructie die de vreugdevolle intocht van Karel V in Brussel in 1549 moet herdenken. De koning stelde toen zijn zoon, de toekomstige Filips II, voor aan ‘zijn volk’, dat van Brussel. 

Dinner in the Woods

Dit jaar vierde Dinner in the Woods zijn tweede editie in het Ter Kamerenbos, in het café-restaurant achter de Kiosk. Dat ontvangt regelmatig verschillende chef-koks die de hele zomer door een uniek diner klaarmaken onder de bomen. Er staan grote namen in de keuken, zoals Joël Rammelsberg (Savage), Nathan Urbanowiez (Sanzaru) en Stefan Jacobs (Hors Champs). 110€ per persoon voor een compleet menu met wijnarrangement.

Zuidfoor: een vaste waarde

Zoals elk jaar streek de gigantische Zuidfoor gedurende meer dan een maand neer langs de Zuidlaan. Ongeveer 130 attracties verwelkomden jong en oud. Van het reuzenrad tot het spiegeldoolhof van Crystal Palace, en niet te vergeten de 60 meter lange arm die 360 graden draait tegen 120 km/u… Er was voor elk wat wils! En als echt paradijs voor fijnproevers bood de kermis, zoals altijd, een ruime keuze aan lekkernijen: frieten, churros, suikerspinnen, snoepappels, escargots. Kiezen was moeilijk!

Het lekkerste van Brussel

Van 29 september tot 2 oktober gonsde het Gare Maritime op Tour & Taxis van bedrijvigheid voor het Eat Festival. Dat stond garant voor vier dagen festiviteiten zoals alleen Brussel die kan organiseren: gastronomisch, levendig, vernieuwend en kosmopolitisch. Een zestigtal chefs en vaklieden brachten de aanwezige fijnproevers in vervoering door hun het beste van de hoofdstad te laten proeven. Signatuurgerechten, kleurrijke desserts, heerlijke kazen, Brusselse bieren en originele cocktails konden zelfs de meest veeleisende gastronomen overtuigen.

Bretoense trip midden in de hoofdstad

Van 9 tot 10 september vond in het Grand Hospice in het centrum van de stad het ‘Rennes in Brussel’ plaats, een festival vol pannenkoeken, zoute boter en andere typisch Bretoense animaties. Bier, een “galette-saucisse” bar (yummie!), een DJ en een sjoelbakspel maakten het nog leuker!