Fédération Horeca

Be-love : liefdesverklaringen

Omdat Brusselaars nu eenmaal hartstochtelijk houden van lekker eten en altijd nieuwsgierig zijn naar nieuwe adressen, vroegen we hen naar hun mooiste culinaire ervaringen.

Rémy (20): Een van de ervaringen die ik nooit zal vergeten, was de ontmoeting met de ouders van mijn vriendin in Joe’s Restaurant, in Anderlecht. Ik had toen echt enorme stress, wel gezonde stress, maar uiteindelijk viel alles goed mee. De sfeer in het restaurant gaf mij het gevoel dat ik thuis was, waardoor het etentje supergoed is verlopen en haar ouders mij nu graag hebben (hoop ik)!

Serge (51): Enkele weken geleden nodigde mijn vrouw me uit in een vleesrestaurant, de ‘Meet Meat’ in de Schuman-buurt. We werden heel goed ontvangen, de bediening was uitstekend en het vlees inderdaad bijzonder lekker. De apotheose volgde echter bij het dessert. Ik ben vijftig jaar en ik heb altijd een voorliefde gehad voor desserts, maar dat dessert krijgt een plaats in mijn top twee van al diegene die ik heb mogen proeven (en dat zijn er echt heel veel). Het was een gepocheerde peer met ijs, zoute boterkaramel en speculooscrumble. Om duimen en vingers bij af te likken. Een geweldige herinnering!

Jacques (67): Dankzij vrienden mocht ik een typisch superrestaurantje ontdekken in Brussel: Le Petit Palais, gelegen in een piepklein straatje in de buurt van de Naamsepoort. De plek op zich is al onwaarschijnlijk, maar het restaurant! Geweldig; de inrichting kan ik zelfs met geen woorden omschrijven. Je moet het zien om het te geloven. De baas is een ‘echte Brusseleir’ die erin slaagt een fantastische sfeer te creëren. Hij plaagt je alsof je hem al jaren kent en neemt je mee naar zijn wereld. Alle vaste gasten komen naar daar voor pretentieloos tafelplezier zonder gedoe. Ze praten onderling, met de baas als ceremoniemeester. De sfeer is echt uniek en met niets anders te vergelijken.

Denise en Claude (75): We zijn levensgenieters en we gaan heel graag uit eten. We houden ervan om nieuwe adressen uit te testen, maar ons favoriete restaurant is La Table du Domaine in Vorst. Daar hebben we al meerdere verjaardagen gevierd en we gaan er vaak met de hele familie naartoe om af te spreken.

Morgane (21): Mijn beste ervaring was met mijn achttiende verjaardag. Mijn moeder had een grote verrassing voorzien: ik werd opgehaald door een limousine met al mijn vriendinnen aan boord. We werden afgezet voor mijn favoriete Vietnamese restaurant in Brussel. Wat een ambiance was dat! Het was een onvergetelijk moment.