Actualités

Be-Agenda Deze afspraken wilt u niet missen!

152views

21 mei – Belgian Pride Parade

Op het programma: de traditionele Pride Parade, het Verenigingsdorp maar ook enkele nieuwigheden! Het thema van dit jaar is ‘Open’. Dat klinkt als een oproep tot meer inclusiviteit, respect en gelijkheid voor de LGBTI+ community.

https://www.pride.be

The Belgian Pride 2018 – Eric Danhier – 448

 

 

 

 

30 mei – Wedstrijd: ‘Best Oyster Master of Belgium’

Dit is de tweede editie van deze wedstrijd die plaatsvindt in het Gare Maritime van Tour & Taxis. Het gaat om een initiatief van de Vins du Centre-Loire in samenwerking met Tour & Taxis dat Belgische oester- en schaaldierspecialisten samenbrengt om te strijden voor de titel van ‘Beste Oestermeester van België 2022’. De kandidaten worden beoordeeld op hun snelheid bij het openen van oesters en schelpdieren, op hun beheersing van de technieken voor opening en bereiding, maar ook op hun creativiteit bij het presenteren van zeevruchtenschotels. Tijdens de beraadslagingen van de jury kunnen professionals en journalisten een Masterclass van wijnen uit de Centre-Loire bijwonen, gepresenteerd door Andy De Brouwer, sommelier en beste maître d’hôtel van België 2019. Tot slot volgt de prijsuitreiking.

https://www.facebook.com/BestOysterMasterofBelgium/

 

 

 

 

19 juni – Jaarlijkse BBQ van de Académie Culinaire de France

Een niet te missen afspraak voor de leden van deze vereniging. Deze smakelijke barbecue, vergezeld van door de partners geselecteerde wijnen, vindt plaats op zondag 19 juni, van 12 tot 17 uur, op het Domaine de la Blommerie, Drève Gustave Fache 2 in Moeskroen. Prijs: €85 – De Fédération Horeca Bruxelles – partner van dit evenement – biedt een korting van €10 aan met de promo code ACFFHB. 

Reserveringen van 20 mei tot 12 juni via virginiedauw@yahoo.fr.

Het bedrag moet worden betaald op de rekening van de Academie: IBAN BE22 6528 2615 5247.

De reservering zal worden bevestigd na betaling van uw deelname.