Federatie Horeca Brussel Nieuws Nieuws La Cheese & Wine Week débarque à Bruxelles avec Éric Boschman en ambassadeur du goût
Nieuws Evenement

La Cheese & Wine Week débarque à Bruxelles avec Éric Boschman en ambassadeur du goût

 

Voor het eerst over de grens: de Cheese & Wine Week strijkt neer in Brussel, van 3 tot 23 november 2025. Voor het eerste verlaat de Cheese & Wine Week de Franse grenzen en houdt halt in Brussel, van 3 tot 23 november 2025. Dit culinaire evenement, in Frankrijk bedacht door Jean-François Hesse (Essentiel PR), biedt de perfecte combinaties tussen gerijpte kazen en zorgvuldig geselecteerde wijnen. De Belgische hoofdstad is één van de blikvangers van deze internationale editie, onder de vleugels van een gerenommeerde ambassadeur: Éric Boschman, beste sommelier van België en boegbeeld van de gastronomische scène.

De komende weken bundelen verschillende eetgelegenheden - restaurants, wijnhandelaars, kaaswinkels en hotels - hun krachten met tal van nieuwe initiatieven: foodpairings in de open lucht, speciale evenementen en unieke culinaire evenementen. Wat wordt er aangeboden? Brusselaars onderdompelen in de wereld van Franse wijnen en karaktervolle kazen. Het is een geweldige manier om te genieten van smaak, gezelligheid en het herfstseizoen.

Lees ook > Brusselse wijken: de stijgers... en de achterblijvers. Waar?

Een moment van delen en doorgeven

"Week van de kaas en wijn is een ongedwongen en vrolijke manier om kwaliteitsproducten in de kijker te zetten. Brussel verdient absoluut een plek in dit internationale avontuur”, aldus Éric Boschman, gepassioneerd ambassadeur van de Belgische eetcultuur.

De selectie van de Brusselse deelnemende locaties wordt binnenkort bekendgemaakt. De organisatoren beloven alvast een warme sfeer, ontmoetingen met gepassioneerde ambachtslui en sprankelende verrassingen. Alles met aandacht voor lokale producten, huisbereidingen en korte ketens - waarden die ook gedeeld worden door de partners van het project, waaronder de AFMR (Franse vereniging van meester-restaurateurs) in Teritoria.

Opmerkelijk: België voegt zich bij een prestigieus rijtje internationale haltes zoals Londen, New York, Italië en Frankrijk - het historische thuisland van het evenement.

Praktische informatieKaas- en wijnweek Brussel

Van 3 tot 23 november 2025
In heel Brussel (locaties worden nog bekendgemaakt)
Week van de kaas en wijn

Ambassadeur België Éric Boschman
Contactpersoon Jean-François Hesse. hesse@essentielpr.fr

 

 

Mobiele versie afsluiten